Forud for sin udnævnelse til direktør for Center for Islandsk Kunst i marts 2010 arbejdede Dorotheé Kirch (f. 1974 – tysk) som freelance kurator og kulturarbejder. Hendes projekter omfatter udstillinger, events og dokumentariske arbejder, alle inden for billedkunstområdet. Hun var bosat i New York og Berlin, inden hun i 2010 vendte tilbage til Reykjavik. Dorotheé afsluttede en grad som bachelor i Studio Arts på Islands Kunstakademi i 2001 og en MBA fra Reykjavik Universitet i 2005.

I sit arbejde i både det islandske og det internationale kunstmiljø har hun varetaget forskellige funktioner, og hun har omfattende viden og mange kontakter inden for feltet, især i Europa og USA. Hun har arbejdet for gallerier i Island og USA, men i de senere år har hendes fokus været kuratorarbejdet.

Hendes seneste projekter omfatter opsætningen af ”Experiment Marathon Reykjavik” kurateret af Hans Ulrich Obrist og Ólafur Elíasson og “Of This and Other Worlds: Einar Thorlaksson og Gabriela Fridriksdottir”, en udstilling på Arnesinga Kunstmuseum på Island. For tiden arbejder hun på et dokumentarisk projekt med og om kunstneren Hreinn Fridfinsson sammen med Ragnheidur Gestsdóttir og Markús T Andrésson. Sammen med Andrésson kuraterede hun i 2009 den Islandske Pavillion på den 53. Venedig Biennale.