Indlæser Begivenheder

UDSTILLINGSÅBNING

UDSTILLINGSÅBNING DEEP FOREST ART LAND

Portræt af Ida Wieth af fotograf Kåre Viemose

Den danske kunstner Ida Wieth vandt årets Deep Forest Art Land-pris til Charlottenborg Forårsudstilling 2021 og har som en del af prisen skabt et nyt stedsspecifikt værk til Deep Forest Art Land i Kibæk, som åbner den 23. oktober 2021. Udstillingen er en del af et nyt partnerskab mellem Charlottenborg Fonden og Deep Forest Art Land, som har til formål at styrke kunstneres mulighed for at udvikle deres praksis samt skabe solopræsentationer i professionelle rammer.

Ida Wieth har til Deep Forest Art Land skabt det stedsspecifikke værk Double Down, der består af en helhed af glaselementer formet som rør, der i en lagvis opbygning fremstår med en perspektivforvrænget og nærmest kalejdoskopisk effekt. Værket er skabt på Holmegaard Glasværk.

I sin praksis gør Ida Wieth brug af klassiske håndværksmæssige færdigheder med udgangspunkt i det traditionsbundne mundblæste glas, hvor hun skubber grænserne for materialets muligheder i en kunstnerisk sammenhæng. Hun arbejder i en skulpturel og konceptuel retning, der kredser om begreber som tid, foranderlighed og forløb med litterære og kunsthistoriske henvisninger.

Værkets titel Double Down referer til at handle med øget beslutsomhed og sætte alt ind, ligesom at glaselementerne i sig selv består i en dobbelthed af to sammensmeltede rør. I mødet mellem de to dele, adskilles de af en barriere af glas, som er understreget med jernpulver. Enhederne har tilsyneladende ens forudsætninger, men vil indgå i, og påvirkes forskelligt af årstiderne – værket vil således i kraft af tiden og naturens gang gradvist ændre karakter. Glassets lagvise opbygning illuderer en skov i sig selv – som transparente stammer og forgreninger, med et svævende udtryk. Værket mimer således flere elementer fra skoven, og abonnerer på naturens cyklus og forgængelighed, med en både iboende styrke og skrøbelighed.

Den 23. oktober kl. 16.15 præsenteres værket Double Down i Deep Forest Art Land, og er en del af flere udstillingsåbninger i Deep Forest Art Land samme dag. Se det fulde program her. For åbningstider, adresse mv. se venligst www.deepforestartland.dk

Om Ida Wieth
Ida Wieth (født 1983) er uddannet fra Edinburgh College of Art i Skotland i 2009 (Master of Fine Art, glass) og Kosta Glasskole (2005). Hun udstiller bredt i ind- og udland, herunder bl.a. Toyama International Glass Exhibition, Japan (2018/2021), Sophienholm (2020), Corning Museum of Glass, New York, USA (2019) og Galleri Entrée, Bergen, Norge (2020). Hun har desuden fået tildelt en række priser, af bl.a. Ole Haslunds Kunstnerfond (2019) samt Hempels Glaspris (2017). Hendes værker indgår i samlinger i ind- og udland, bl.a. ved Notojima Glass Art Museum, Japan, Designmuseum Danmark, Statens Kunstfond og Hempel Glasmuseum. Ida Wieth arbejder fra sit værksted i Aarhus.

Om det nye partnerskab
I tråd med Charlottenborg Fondens formål om at fremme og støtte samtidens vækstlag og nye talenter inden for billedkunst, design, arkitektur og kunsthåndværk, har fonden gennem årene uddelt en række priser i forbindelse med Charlottenborg Forårsudstilling. Dette fokus styrkes yderligere over de næste år gennem en række nye eksterne samarbejder, bl.a. med Politikens Forhal samt med Deep Forest Art Land i Kibæk og den nyetablerede Deep Forest Art Land-pris, der uddeles i forbindelse med Charlottenborg Forårsudstilling de kommende år. Vinderen får mulighed for at udvikle sin kunstneriske praksis samt skabe en solopræsentation i professionelle rammer. Det nye samarbejde skal bidrage til yderligere at styrke Deep Forest Art Land og Charlottenborg Fonden som en platform og ressource for det kunstneriske vækstlag, der kan løfte talenter fra vækstlaget ud i en bredere sammenhæng, både geografisk og institutionelt.

Om Deep Forest Art Land
Deep Forest Art Land er sat i verden for at give alle adgang til at frigøre deres eget kreative potentiale i mødet med kunsten og den midt- og vestjyske natur. Deep Forest Art Land arbejder ud fra ideen om, at et samspil mellem kunst og natur kan frigøre vores kreative potentiale og gøre os mere åbne og modtagelige, og dermed i stand til at kaste os ud i nye udfordringer. Deep Forest Art Land blev startet i 2010 af billedkunstnerne René Schmidt og Søren Taaning under navnet Skovsnogen. Stedet havde sin begyndelse som et udviklingsprojekt under Friluftsrådet, Lokale og Anlægsfonden m.fl. og konceptet ”Naturrum”. Projektet handlede bl.a. om at skabe nye naturbrugere fra samfundsgrupper, der normalt ikke søger ud i naturen. Det viste sig hurtigt at have et stort potentiale, og Deep Forest Art Land har i dag over 70.000 besøgende årligt.

Fonde og sponsorer
Charlottenborg Forårsudstilling 2021, partnerskabet med Deep Forest Art Land samt produktionen af Ida Wieths værk Double Down har modtaget generøs støtte fra følgende fonde og sponsorer: 15. Juni Fonden, Augustinus Fonden, Axel Muusfeldts Fond, Beckett-Fonden, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968, Det Obelske Familiefond, Dreyers Fond, Grosserer L. F. Foghts Fond, Knud Højgaards Fond, Kunsthal Charlottenborg, Oda og Hans Svenningsens Fond, Poul Johansen Fonden af 1992, Statens Kunstfond samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Udstillingsåbning
Deep Forest Art Land

Tid:
23. oktober
kl. 16.15-17

Sted:
Deep Forest Art Land
Sdr. Ommevej
6933 Kibæk

Danmark