OPEN CALL & JURY – FORÅRSUDSTILLINGEN 2022

Den 29. november - 19. december 2021 inviterer Charlottenborg Fonden for 165. gang til at ansøge om optagelse på Charlottenborg Forårsudstillingen 2022.  Årets jury er inviteret med henblik på at skabe et alsidigt grundlag for udstillingens censur, der spænder bredt fra medlemmer med en solid, international erfaring, til kunstnere med en nærhed til de kunstneriske uddannelser.

Læs mere

THE LAKE X CHARLOTTENBORG FORÅRSUDSTILLING: PODCAST M. NIELS ØSTERGAARD MUNK

Hør årets soloudstiller, Niels Østergaard Munk, i samtale med Thorbjørn Saugmann Andersen fra The Lake

Læs mere

OM CHARLOTTENBORG FONDEN

For 160 år siden, i 1857, blev det besluttet at nedsætte en selvstændig og af Akademiet uafhængig udstillingskomite som fremover skulle varetage den årlige forårsudstilling på Kunsthal Charlottenborg. Det var starten på den institution som i dag hedder Charlottenborg Fonden. Lige siden 1857 har Fonden varetaget Forårsudstillingen og siden 1900 desuden også Charlottenborg Efterårsudstilling. Fra starten har Fondens vigtigste formål været at fremme og støtte kunsten – særligt den yngre del.

Gennem sit lange virke har Charlottenborg Fonden løbende ændret organisation og styreform, uden dog grundlæggende at ændre på de værdier og det formål den er udsprunget af. Det er stadig den yngre del af billedkunsten, arkitekturen og kunsthåndværket/design den søger at fremme og det vil den blive ved med fremover.