OM

BESTYRELSEN

Siden Charlottenborg Fondens etablering i 1857 har den årlige censurerede Charlottenborg Forårsudstilling været en vigtig ramme for arbejdet med at fremme og støtte samtidens vækstlag inden for billedkunst, arkitektur, design og kunsthåndværk. Bestyrelsen for Charlottenborg Fonden dækker de fagområder, som den årlige udstilling tilgodeser.

JOHN KØRNER

JOHN KØRNER

Formand
John Kørner (f. 1967) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 1998 og er repræsenteret af Victoria Miro Gallery, London, England, Galleri Bo Bjerggaard, København, Danmark og Keteleer Gallery, Antwerpen, Belgien. Han arbejder hovedsagligt med maleri, men derudover også grafik, keramik, skulptur og installation. Kørner har haft mere end 30 soloudstillinger, deltager hyppigt på gruppeudstillinger i ind- og udland samt er repræsenteret i samlinger på blandt andet ARoS, Arken, Statens Museum for Kunst, HEART, Tate Gallery, The Saatchi Collection og Centre National des Arts Plastique.
PETER MØLLER RASMUSSEN

PETER MØLLER RASMUSSEN

Næstformand
Praktiserende arkitekt og underviser på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Han har beskæftiget sig med arkitektur som kunstnerisk praksis i forskellige sammenhænge, herunder som en del af arkitekturgalleriet Modtar Projects og som programchef og medstifter af Copenhagen Arcitecture Festival. Sideløbende har han bidraget til en række udstillinger og udgivelser.
SØREN RØNHOLT

SØREN RØNHOLT

Bestyrelsesmedlem
Selvstændig fotograf, med fokus på portrætfotografi og landskaber. Hans hidtil mest omfattende kunstneriske projekt er den fotografiske undersøgelse Nordiske Kvinder, som efter et langvarigt feltarbejde i de nordiske lande er blevet vist i en lang række udstillingssammenhænge. Han har haft flere soloudstillinger samt har udstillet på en række gruppeudstillinger i Danmark. I 2014 udgav han fotobogen The Nordic Book.
CHRISTINA AUGUSTESEN

CHRISTINA AUGUSTESEN

Bestyrelsesmedlem
Billedkunstner, arbejder med lyset som sit medie og har en baggrund som arkitekt og lysdesigner. Hun har bl.a udstillet i Den Frie Udstillingsbygning og på Royal Academy of Arts Summer Exhibition i London. Hun skaber værker til udstillinger, udsmykninger og in-situ projekter. Kendetegnet for hendes værker er, at de medierer sansningen af lys og farver, og hun er optaget af lysets immaterielle karakter i samspillet med overfladers materialitet og farver. Hendes farvepalet tager afsæt i naturen, det enkelte værks kontekst og dagslysets farver.
ANNETTE DAM

ANNETTE DAM

Bestyrelsesmedlem
Smykkekunstner, uddannet i Norge fra National Academy of Arts i Oslo med en kandidatgrad fra Institut for Metal. Hun bor og arbejder i København. Hendes arbejder er blevet udstillet bredt både i Danmark og internationalt og er blevet tildelt flere priser. Hendes kunstneriske praksis består bl.a. i at gøre abstrakte idéer til bærbare smykkefortællinger i et univers, hvor dobbelthed, refleksive lag, håndværksmæssig ekspertise samt æstetisk repræsentation får lov til at eksistere side om side.
ANN SOPHIE VON BÜLOW

ANN SOPHIE VON BÜLOW

Bestyrelsesmedlem
Ann Sophie von Bülow (f. 1987) er billedkunstner uddannet fra det kongelige danske kunstakademis billedkunstskoler. Hun arbejder fortrinsvis med fotografi, installation og kontekstuel praksis. Hendes arbejder udforsker temaer som transcendens, autonomi og immaterielle værdier, set med et antropologisk blik, med udgangspunkt i en social baseret praksis. von Bülow har grundlagt Det Kosmiske Hierarki, som i det seneste år har manifesteret sig i en række udstillinger og aktiviteter i fristaden Christiania.