DEEP FOREST ART LAND-PRISEN 2021

Ida Wieth. Deep Forest Art Land-prisvinder 2021

Årets jury, Deep Forest Art Land og Charlottenborg Fonden er glade for at kunne offentliggøre årets Deep Forest Art Land prisvinder Ida Wieth.

Juryen og Deep Forest Art Land skriver:

Juryen har valgt at pege på kunsthåndværker Ida Wieth som modtager af Deep Forest Art Land-prisen for sine nyskabende formeksperimenter med glas og metal. Ida Wieth forbliver i sin praksis trofast over for sit materiale, som hun konstant presser i nye retninger i en nysgerrig og vedholdende udforskning af glassets evne til at transformere og strække sig. Hendes arbejde med abstraktionen skaber en række forbifarende billeder og associationer til faktiske objekter, som åbner for nye rum og udfordrer både beskueren og glassets potentiale. Vi er overbeviste om, at hendes sarte kompositioner med deres poetiske tilstedeværelse og kredsen omkring aftryk og indtryk kan finde sig til rette i bevoksningen omkring Deep Forest Art Land og berige de mange allerede igangværende dialoger dér. Vi glæder os meget til at se, hvordan Ida Wieth vil gribe denne kontekst an, og ser frem til at opleve glassets uforgængelige skrøbelighed i skoven.

Med Deep Forest Art Land-prisen følger et legat på 10.000 DKK og en invitation til at producere et stedsspecifikt værk til Deep Forest Art Land i 2021.