Pressemeddelelse: Charlottenborg Fonden modtager rekordmange ansøgninger til Forårsudstillingen 2022

832 ansøgere har i år søgt om at blive optaget på Charlottenborg Forårsudstilling 2022.

Optællingen blev gjort efter den officielle Open Call sluttede ved ansøgningsdeadline natten til i dag, ved midnat den 19. december 2021. Dermed bliver Charlottenborg Forårsudstillingen 2022 dén udstilling i registreret tid, der har modtaget det højeste antal ansøgere.

Når man tager i betragtning at hele kulturlivet blev lukket ned idag og sidste års udstilling var kraftigt udfordret af nedlukninger, er vi glædeligt overrasket og taknemmelige over den tillid, som så mange kunstnere viser os ved at sende en ansøge til Forårsudstillingen 2022.” John Kørner, forperson af Charlottenborg Fondens bestyrelse.

Tilslutningen peger netop på en fortsat relevans som debutudstilling, som i nyere tid tæller både Klara Lilja, Sif Itona Westerberg og Frederik Næblerød blandt sine debutanter.

Forude ligger nu tre censur-runder inden juryen kan offentliggøre hvilke kunstnere, der bliver endeligt optaget på Charlottenborg Forårsudsstilling 2022 og dermed skal udstille på Kunsthal Charlottenborg fra den 6. februar til den 13. marts 2022. De udvalgte kunstnere er samtidig med i konkurrencen om at vinde Soloprisen i samarbejde med Politikens Forhal, Deep Forest Art Land Prisen og Talentprisen.

YDERLIGERE INFORMATION
Isabella Hemmersbach
Daglig leder
ih@charlottenborg-fonden.dk
+45 40282941
charlottenborg-fonden.dk