PRISVINDERE

PRISVINDERE 2021

Anna Sofie Jespersen, Ida Wieth (foto Kåre Viemose), Aske Thiberg (foto I DO ART)

Vi har talt med årets tre prisvindere om, hvilken indflydelse det har på dem, at vinde en af Charlottenborg Forårsudstillings priser.

ANNA SOFIE JESPERSEN

Hvad betyder det for dig, at vinde årets solopris?

De betyder utroligt meget for mig at vinde årets solopris. Jeg flyttede fra Danmark, da jeg var 20 år for at gå på kunstskole i London og flyttede fem år efter direkte fra London til New York, hvor jeg nu er i gang med min kandidat i billedkunst på Hunter MFA Program. Det er vildt fedt og dejligt at komme lidt hjem igen og have mulighed for at udstille i Danmark. Som min ven sagde til mig den anden dag “The mothership is calling you home”.

Har du allerede gjort dig nogen tanker om, hvordan ud vil gribe udstillingsmuligheden hos Deep Forest Art Land an?

Jeg er i øjeblikket i gang med at forberede min afgangsudstilling, som skal være færdig i slutningen af 2021, og jeg vil gerne tænke på udstillingen i Politikens Forhal som en forlængelse af udstillingen herhenne. Jeg har været meget optaget af temaer om afhængighed og misbrug, familiestrukturer, forskelle og ligheder mellem religion og ideologier og hvordan de kommer til udtryk i min samtid. Lige nu er jeg i gang med at læse ’Sexual Personae’ af Camille Paglia, samt ‘Preliminary Materials For a Theory of the Young-Girl’ af Tiqqun”.

IDA WIETH

Hvad betyder det for dig, at vinde Deep Forest Art Land-prisen?

Jeg er utrolig glad. Det er en stor ære at juryen har tildelt mig prisen, og betror mig at skabe et værk til netop Deep Forest Art Land. Konceptet med at forene kunst og natur som en samhørighed, der taler til ind- og oplevelse af begge på samme tid, er utrolig spændende, og går på mange måder i spænd med, hvordan jeg griber mit kunstneriske arbejde med glas an. 

Det er derfor en stor og spændende mulighed for mig at udvikle et stedspecifikt værk i denne kontekst, der både udfordrer og forener elementer fra – og ikke mindst i – selve naturen”.

Har du allerede gjort dig nogen tanker om, hvordan ud vil gribe udstillingsmuligheden hos Deep Forest Art Land an?

Naturens enorme betydning er evig aktuel, og måske særligt understreget i nye belysninger og tilgange. Jeg synes der findes en interessant kontrast i naturens styrke og skrøbelighed, som også afspejles i mit arbejde med glas. Der findes en opbyggelighed og stor kraft, men også en skrøbelighed og nedbrydning, der berører det forgængelige og flygtige. Jeg ønsker at italesætte disse elementer i et kunstnerisk projekt, som jeg tror vil lægge grund til nye indtryk og opfattelser af natur, skrøbelighed og styrke på uventede måder i Deep Forest Art Land.

ASKE THIBERG

Hvad betyder det for dig, at vinde årets talentpris?

Det betyder meget for mig når en jury med den faglighed og erfaring siger, at der er potentiale i det, jeg laver. Da jeg vandt prisen og læste begrundelsen, fik jeg med det samme lyst at lave mere kunst.

Hvorfor er det relevant for dig, at søge ind på Charlottenborg Forårsudstilling?

Det jeg godt kan lide ved udstillingen er, at den bliver set af en stor gruppe mennesker, der ikke selv arbejder i kunstmiljøet, og det er selvfølgelig noget, jeg har lyst til at være en del af, og noget som jeg indtil videre ikke har haft særlig meget erfaring med.