OM

Jury 2020

KIRSE JUNGE-STEVNSBORG (DK)

KIRSE JUNGE-STEVNSBORG (DK)

Direktør / Kurator
Kirse Junge-Stevnsborg er direktør for Malmö Kunstmuseum. De seneste år har hun arbejdet ved den globale NGO ART 2030, som Kunstnerisk leder i Den Frie Udstillingsbygning og som chef ved Gävle Konstcentrum, Sverige. Tidligere har hun arbejdet ved Dunkers Kulturhus, Helsingborg, Center for Dansk Billedkunst, Galleri Nicolai Wallner og Tate Gallery, London. Kirse Junge-Stevnsborg har skrevet en lang række tekster om samtidskunst, holdt foredrag om samtidskunst, arrangeret seminarer og events og kurateret/co-kurateret temaudstillinger og soloudstillinger med danske og internationale kunstnere.
MORTEN LØBNER ESPERSEN(DK)

MORTEN LØBNER ESPERSEN(DK)

Kunsthåndværker
Morten Løbner Espersen er uddannet fra Danmarks Designskole og  École Supérieure des Arts Appliqués, Duperré, Paris. Han var fra 2014-2017 medlem af  Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for kunsthåndværk og design og fra 2005-2011 professor på Högskolan for Design och Kunsthantverk, Göteborg. Hans seneste soloudstilling ”Terra Incognita” (2019) blev vist hos Morten Avlskarl Gallery, København. Hans værker er repræsenteret i samlinger som V&A Museet, London, Beumans van Beuningen, Rotterdam, Holland og MAD Museum, New York, USA.
TINA MARIA NIELSEN (DK)

TINA MARIA NIELSEN (DK)

Billedkunstner
Tina Maria Nielsen er uddannet på Det Kongelige danske Kunstakademis Billedkunstskoler i 1997. Hun arbejder i sin praksis med afstøbningen og aftrykket af verden, som hun har omsat til værker i alt fra paraffin, voks, beton, gips, gummi, polyester, aluminium og sort eller blankpudset bronze. Materialeoversættelsen medfører fundamentalt, at tingene flyttes ud af hverdagens ubevidste håndteringer og forståelse og ind i en mere flydende udveksling mellem billede, proces og sprog. Hun har udstillet i ind- og udland og er repræsenteret på bl.a. Horsens Kunstmuseum og Esbjerg Kunstmuseum. Hun modtog Statens Kunstfond 3-årige arbejdslegat i 2007 og Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens store hæderslegat i 2018.
TRINE SØNDERGAARD (DK)

TRINE SØNDERGAARD (DK)

Billedkunstner
Trine Søndergaard er en dansk fotografibaseret billedkunstner, der bor og arbejder i København. Hendes arbejde er præget af en præcision og sensibilitet, der eksisterer sideløbende med en undersøgelse af fotografiet som medie og dets grænser. Hun er internationalt anerkendt for sit tyste og kraftfulde billedsprog og har blandt andet modtaget den tyske Albert Renger-Patzsch Prize og Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat. Trine Søndergaard har udstillet solo- og i gruppeudstillinger verden rundt og er repræsenteret i en lang række internationale museumssamlinger. Hun er repræsenteret af Martin Asbæk Gallery i København og Bruce Silverstein Gallery i New York.
TRUDE MARDAL (NO)

TRUDE MARDAL (NO)

Arkitekt
Trude Mardal er født i Bergen, Norge, og bor og arbejder i København. Hun er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole (KADK), hvor hun siden hen også har undervist. Hun er arkitekt og partner på tegnestuen entasis. Siden 2007 har hun sideløbende lavet projekter og samarbejder som spænder over arkitektoniske transformationer og kunstinstallationer i det offentlige rum.