OM

JURY 2022

I 2022 består juryen af kunstnerduoen Hesselholdt og Mejlvang, billedkunstner David Risley, arkitekt Peter Bertram, tekstilkunstner Grethe Wittrock og billedkunstner Sophie Suaning. Årets jury er valgt med henblik på at skabe et alsidigt grundlag for udstillingens censur, der spænder bredt fra medlemmer med en solid, international erfaring til kunstnere, med en nærhed til de kunstneriske uddannelser.

Grethe Wittrock (DK)

Grethe Wittrock (DK)

Tekstilkunstner
Grethe Wittrock er uddannet fra Danmarks Designskole og Kyoto Seika University, College of Fine Art i Japan. Hun er en international anerkendt tekstilkunstner som har udstillet solo og i gruppeudstillinger i hele verden og er repræsenteret af Browngrotta Arts Gallery i USA. Grethe Wittrock er modtager af Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og har været Artist-in Residence i New York og Halcyon Arts Studio i Washington DC.I hendes skulpturelle tekstil værker arbejder hun ofte med udgangspunkt i materialet som bearbejdes til rå og poetiske værker med forførende gennemslagskraft.  
Hesselholdt & Mejlvang (DK)

Hesselholdt & Mejlvang (DK)

Kunstnerduo
Hesselholdt & Mejlvang er en dansk københavnerbaseret kunstnerduo, der har arbejdet som et kollektiv siden 1999. Duoens arbejde er fokuseret på stedsspecifikke og grandiose projekter, der undersøger begreber som kollektiv identitet, og hvordan disse spiller sammen med og har indflydelse på socio-politiske strukturer. Hesselholdt & Mejlvangs arbejde er forankret i omfattende research og de inkorporerer ofte performance, installationer og aktiv brug af det offentlige rum i deres projekter. Site-specificitet spiller en vigtig rolle, uanset om den manifesteres udendørs eller på et sted som en LED-lastbil, en ambassade, en fjerntliggende skov, en avis, som en tatovering eller inde i en kunstinstitution
David Risley (UK)

David Risley (UK)

Kunstner
David Risley maler, skriver, kuraterer, underviser - han var co-founder af Chart art fair, drev et galleri i 20 år og lavede andre ting også.
Peter Bertram (DK)

Peter Bertram (DK)

Arkitekt
Peter Bertram er arkitekt, forsker og programleder af kandidatprogrammet Kunst og Arkitektur på Det Kongelige Akademi. Han har udstillet i ind- og udland og udgivet flere bøger om kunstens rolle i arkitekturen senest Problem Invention i 2019. Han er arrangør og kurator af Biennalen Works+Words der viser kunstnerisk arbejde af arkitekter i en international sammenhæng.  
Sophie Suaning (DK)

Sophie Suaning (DK)

Kunstner
Sophie Suaning (f 1992) er billedkunstner, musiker, producer og komponist. Hun skriver hovedsagligt værker for bands, trommer og kor i ekstreme formater. Hendes store malerier og meget små grafiske monotypier er i et spændfelt mellem det psykotiske og det konkret sceniske/ikoniske. Hun tror på at opmærksomme værker har iboende erfaringer og erkendelser udenfor intentionalitet og rationale. Ord skal armeres og billeder transcendere.