Open Call 2019

Open Call 2019

OPEN CALL – Charlottenborg Forårsudstilling 2019

I perioden 30. november – 21. december 2018 kan kunstnere uanset baggrund, uddannelse og nationalitet ansøge om at få optaget værker. Værkerne indsendes digitalt via forsiden, hvor et link til ansøgningsformular og yderligere information vil være tilgængelig fra 30. november 2018.

Charlottenborg Forårsudstilling 2019 vises i perioden 2. februar – 10. marts 2019 på Kunsthal Charlottenborg. Udstillingen arrangeres af Charlottenborg Fonden, der også udgiver et rigt illustreret katalog i forbindelse med udstillingen, der inkluderer alle udstillende kunstnere.

Om udstillingen
Charlottenborg Forårsudstilling er en af de vigtigste åbne, censurerede udstillinger i Nordeuropa, og er blevet afholdt årligt på Charlottenborg i København siden 1857. Oprindeligt præsenterede Forårsudstillingen nye værker af danske kunstnere, men inkluderer i dag også en lang række internationale kunstnere. Udstillingen giver et betragteligt antal kunstnere mulighed for at vise deres værker og har i årenes løb udgjort det første betydelige skridt for mange unge kunstnere i vejen mod en professionel karriere samtidig med, at udstillingen også ofte har præsenteret nye værker af mere etablerede navne. Gennem Forårsudstillingens lange historie har kunstnere, der i dag er internationalt anerkendte, debuteret eller præsenteret nogle af deres tidlige værker på udstillingen, bl.a. Olafur Eliasson, Alvar Alto, Jørn Utzon, Charlotte Haslund-Christensen, Per Kirkeby, Jasmina Cibic, Jeppe Hein og Vilhelm Hammershøi.

Ansøgning
Forårsudstillingen 2019 optager værker af kunstnere uanset baggrund, uddannelse og nationalitet. Ansøgere skal være fyldt 18 år og kan ansøge med op til 5 værker. Værkerne skal være produceret inden for 2 år og må ikke før være blevet vist på censurerede udstillinger i Danmark. Der kan søges med værker inden for kategorierne maleri, skulptur, installation, grafik, design, kunsthåndværk, arkitektur, foto, video, film, performance, animation, lydkunst, internetkunst, softwarekunst, visuel poesi (blandformer af tekst og billede), events og talks.

Årets jury
Et af Forårsudstillingens faste træk er dens uafhængige jury, som består af kunstnere og personer med kunstfaglig praksis eller baggrund fra Norden og det øvrige udland. Jurymedlemmerne vælges på baggrund af deres forståelse for kunstneres arbejdspraksisser såvel som for deres stærke internationale udsyn. I 2019 består juryen af Tove Storch (billedkunstner, Danmark), Anna Krogh (kurator, Danmark), Anna Bjerger (billedkunstner, Sverige), Linda Korndal (arkitekt, Danmark) og Irene Griegst (smykkekunstner, Marokko og Danmark). Læs mere under “Juryen 2019” i højre side.

Jurypris
Ud over at vælge de udstillede kunstværker nominerer juryen også fem finalister til årets Solopris. Soloprisen belønner overordnet kunstnerisk kvalitet og samtidig relevans og overrækkes til vinderen på åbningsaftenen. Med Soloprisen følger en invitation til at udstille på Forårsudstillingen 2020 og 15.000 kr. til realiseringen af udstillingen.

Udstillingssted
Charlottenborg Forårsudstilling afholdes på Kunsthal Charlottenborg i København, som er et af de største og smukkeste samtidskunststeder i Nordeuropa. Kunsthallen har til huse i et nederlandsk barokpalæ, der er en tilbygning til det historiske Charlottenborg Slot, som også huser Det Kongelige Danske Kunstakademi. Siden 1883 har udstillingsbygningen præsenteret samtidskunst i unikke omgivelser, designet til formålet efter fransk forbillede.

Art Talk
Charlottenborg
Forårsudstilling 2020

Tid: 5. marts kl. 17-18
Sted: Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, 1050 København