BESTYRELSE

NYE MEDLEMMER I BESTYRELSEN

Foto Søren Rønholt

Undersøgelser af det censurrede udstillingsformat, mødet mellem den unge og den frie kunst og styrket digital kommunikation er i fokus hos den nye bestyrelse for Charlottenborg Fonden, som lige inden sommer fik billedkunstner John Kørner som ny bestyrelsesformand og billedkunstner Ann Sophie von Bülow som nyt bestyrelsesmedlem.

Charlottenborg Forårsudstilling har for mange generationer af kunstnere, arkitekter og kunsthåndværkere spillet en central rolle som platform for en tidlig udstillingsmulighed i professionelle rammer. Formatet er gennem årene blevet testet på sin validitet og betydning, og netop denne diskussion ønsker den nye bestyrelse at bringe helt ind i udstillingskonceptet de kommende år. Gennem en række samarbejder med eksterne stemmer, vil bestyrelsen lade udstillingsformatet blive undersøgt på forskellige vis, som et nyt led i udstillingsproduktionen. Ønsket med beslutningen er at skærpe det censurrede format, så Charlottenborg Forårsudstilling vedbliver et aktuelt og vigtigt frirum for kunsten på tværs af generationer, geografi og kulturer.

Siden Charlottenborg Fondens etablering i 1857 har den årlige censurerede Charlottenborg Forårsudstilling været en vigtig ramme for arbejdet med at fremme og støtte samtidens vækstlag inden for billedkunst, arkitektur, design og kunsthåndværk. Bestyrelsen for Charlottenborg Fonden tæller i øvrigt arkitekt Peter Møller Rasmussen, fotograf Søren Rønholt, billedkunstner Christina Augustesen og smykkekunstner Annette Dam.

John Kørner (f. 1967) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 1998 og er repræsenteret af Victoria Miro Gallery, London, England, Galleri Bo Bjerggaard, København, Danmark og Keteleer Gallery, Antwerpen, Belgien. Han arbejder hovedsagligt med maleri, men derudover også grafik, keramik, skulptur og installation. Kørner har haft mere end 30 soloudstillinger, deltager hyppigt på gruppeudstillinger i ind- og udland samt er repræsenteret i samlinger på blandt andet ARoS, Arken, Statens Museum for Kunst, HEART, Tate Gallery, The Saatchi Collection og Centre National des Arts Plastique.

Ann Sophie von Bülow (f. 1987) er billedkunstner uddannet fra det kongelige danske kunstakademis billedkunstskoler. Hun arbejder fortrinsvis med fotografi, installation og kontekstuel praksis. Hendes arbejder udforsker temaer som transcendens, autonomi og immaterielle værdier, set med et antropologisk blik, med udgangspunkt i en social baseret praksis. von Bülow har grundlagt Det Kosmiske Hierarki, som i det seneste år har manifesteret sig i en række udstillinger og aktiviteter i fristaden Christiania.